Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Het houten bureau, duurzame kwaliteit

Het houten bureau, duurzame kwaliteit

Sharing is caring

Het houten bureau, duurzame kwaliteit Het bureau is niet alleen een vast gegeven voor elk kantoor, maar heeft ook een plaats in de woning. Het is een plek waar de administratie of huiswerk gedaan kan worden en waar de computer, PC of laptop zijn plek gevonden heeft. Het houten bureau heeft in huis vaak de voorkeur, niet alleen omdat het gemaakt is van duurzaam materiaal, maar ook omdat het, esthetisch gezien, beter aansluit bij de andere houten meubelen in woon-, slaap- of studeerkamer.

Basisvorm

Hoewel het mogelijk is enige variatie aan te brengen in vorm en maat, kent elk houten bureau of bureau van ander materiaal een zekere basisvorm. De simpelste onder de bureaus is slechts een tafelblad met aan beide kanten zijbladen, die dienen als poten. Daarbij kun je jezelf met een stoel onder het bureaublad schuiven en aan het werk gaan. Meestal vinden we echter een meervoud aan laden, open of gesloten, om allerlei papieren en andere kantoorspullen in op te bergen.

Rechttoe, rechtaan of met een hoek

Het rechttoe, rechtaan bureau is rechthoekig, in het midden ruimte voor de persoon zelf en aan weerszijden laden en/ of kastruimte. Daarnaast vinden we steeds meer aftrek van bureaus, die speciaal in een kamerhoek geplaatst kunnen worden omdat ze zelf ook een dergelijke bouwstijl tonen. Het werkblad staat hierbij aan de ene kant en dwars daarop staat het opslaggedeelte. Of het daadwerkelijk ruimtebesparend is, is nog maar de vraag, maar ze zien er ongetwijfeld “cool” uit.

Waarom hout?

Hoewel er ook metaal en plastic gebruikt wordt voor de productie van meubelen, blijft hout toch het meest populaire. Goed en verantwoord bewerkt hout is niet alleen duurzaam, maar biedt ook een veel prettige aanblik in de kamer waar het geplaatst is. Andere meubelen zijn vaak ook van hout, dus misstaat een houten bureau daarbij allerminst. Een ander voordeel is dat het gemakkelijk in elkaar te zetten is, want de meeste bureaus, hout of anderzijds, worden meestal als bouwpakket aangeleverd.

 

Bedankt voor het lezen van deze informatieve blog oop onze gemeente Nijmegen website.