Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Intermediairs / As van een overleden dierbare in een assieraad; het wordt steeds populairder

As van een overleden dierbare in een assieraad; het wordt steeds populairder

Sharing is caring

Het verliezen van een geliefd persoon of dier is een emotionele gebeurtenis. Het gemis van de betreffende persoon of het betreffende dier kan voor heel veel verdriet zorgen. Wanneer iemand die erg dichtbij je staat komt te overlijden, is dat heftig en om de emotie een plek te kunnen geven heb je vaak veel tijd nodig. Het rouwproces is zwaar, verdrietig en emotioneel. Zeker wanneer de betreffende persoon of het betreffende dier onverwacht of op jonge leeftijd overlijdt.

Wanneer een dierbare of geliefde is overleden kom je voor verschillende keuzes te staan. Er komt veel op je af. Dingen waar je voorheen misschien nog nooit over hebt nagedacht. Een zo’n vraag is; wat doe je met het lichaam van de overleden persoon of het dier? Kies je voor begraven of cremeren?
 

Begraven

Zowel mensen als dieren lichamen kunnen begraven worden. Dit is op verschillende locaties mogelijk. De keuzes die op je af komen wanneer je kiest voor begraven is onder anderen de steen die je op het graf wilt, de tekst die op de steen moet komen en eventuele bloemstukken.

 

Cremeren

Cremeren wordt steeds vaker gekozen. Het lichaam wordt verbrand en het as wat overblijft kun je op een fijne plek bewaren. Dat kan in huis zijn of in een speciale urnen muur. Kies  daarbij wat je zelf het prettigst vindt. Wil je het as graag dichtbij hebben dan kun je het een mooie plek in huis geven. Wil je liever niet dagelijks geconfronteerd worden met een urn dan kun je ervoor kiezen om de urn in een speciale urnenmuur te plaatsen zodat je een gedenkplek hebt om naar toe te gaan wanneer je de behoefte eraan hebt.

 

 

 

As bewaren in een sieraad

Wat tegenwoordig steeds populairder wordt is het dragen van het as in een assieraad. Assieraden zijn er in heel veel soorten. Van een klein subtiel hartje tot een grotere asbuis, het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Er zijn ook assieraden waarbij het as zichtbaar is.

 

 

 

Waarom een assieraad?

Assieraden worden steeds populairder omdat er vaker gekozen wordt voor cremeren. Simpelweg worden dus steeds meer nabestaanden voor de keuze gesteld wat ze met het as willen doen. Daarnaast is niet iedereen bekend met het bestaan van assieraden. De webshop assieraden-shop.nl heeft een grote collectie assieraden en deze webshop is steeds bekender aan het worden. Op sociale kanalen kom je ook steeds vaker assieraden tegen, wat het dus meer onder de aandacht brengt. Het stijgen van de populariteit heeft er dus ook mee te maken dat het steeds bekender wordt bij mensen.