Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Waarom een zwembadrenovatie?

Waarom een zwembadrenovatie?

Sharing is caring

Waarom moet jouw zwembad gerenoveerd worden? Een slecht onderhouden, verwaarloosd of verouderende zwembad is meestal de reden. Het renoveren van een bouwkundig zwembad is makkelijker dan alles opnieuw bouwen een aanleggen. 

Voordelen aan een zwembadrenovatie

Is jouw zwembad in slechte staat en is deze aan vervanging toe? Ga dan voor een zwembadrenovatie. Een zwembadrenovatie is veel makkelijker en kost minder, want de vorm en indeling er al zijn. Je zou dan kunnen denken aan nieuwe tegels of een andere inrichting van het zwembad. Is door het slechte onderhoud de zwembadfolie niet meer van goede kwaliteit of zelfs gescheurd? Dan kan je dit met een renovatie ook aanpakken. Wat de reden ook is het is goedkoper om het te renoveren, dan alles opnieuw te laten bouwen. 

De kosten van een zwembadrenovatie

Het renoveren van een zwembad is natuurlijk niet een goedkope uitgave, maar het is altijd goedkoper dan wanneer je het zwembad geheel opnieuw laat doen. Om schade aan het zwembad te voorkomen, kan je het beste het onderhoud van jouw zwembad serieus nemen. Door een goed onderhoud wordt de levensduur van jouw zwembad verlengt. Met een renovatie aan jouw zwembad kan het lijken alsof je een heel nieuw zwembad hebt. Denk hierbij aan nieuwe stenen of andere kleuren aan je zwembad. Bij een zwembadrenovatie wordt er vaak maar gefocust op één of enkele plannen van het herstellen of vernieuwen van jouw zwembad. Wat voor soort zwembad jij ook hebt, er zijn oneindig veel mogelijkheden wanneer je kiest voor een renovatie. Een bouwkundig zwembad renoveren, is dus altijd de voordeligste keuze om te kiezen. De basis van zulke zwembaden zijn van beton en die zijn meestal nog in goede staat. 

Een nieuwe look

Een andere goede reden om jouw zwembad te renoveren, is om jouw tuin een andere of nieuwe look te geven. Door het renoveren verhoog je ook de waarde van jouw woning. Je kan dan bij de verkoop van de woning meer geld vragen. Het renoveren is dan vooral handig als je jouw huis binnen een paar jaar wilt verkopen. Wil je jouw huis niet verkopen? Dan weet je dat je nog jarenlang kan genieten van een nieuw zwembad met een goede kwaliteit.