Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Communicatie en Media / Waar kan je vacatures vinden?

Waar kan je vacatures vinden?

Sharing is caring

Werkloos zijn is iets dat niemand gelaten over zich zou laten komen. Als je om de één of andere reden jouw baan bent kwijtgeraakt, zou je het liefst nog dezelfde dag weer werk vinden. En toch zijn veel mensen de afgelopen jaren hun baan kwijt geraakt als gevolg van de Covid-19 pandemie. Nu ruim een jaar verder, trekt de economie weer aan, waardoor er weer wat banen vrijkomen en het werkloosheidscijfer omlaag gaat. Toch zijn er nog aardig wat mensen die werk zoeken om zichzelf en eventueel hun gezin te kunnen onderhouden. Het valt niet mee om zonder baan het hoofd boven water te houden, dus lopen werklozen de deuren van bedrijven plat om aan werk te komen. Tegenwoordig hebben de meeste bedrijven een eigen website waarop ze hun vacatures plaatsen, dus kan je ook online solliciteren. En wat dacht je ervan een registratie te doen bij een uitzendbureau of een vacaturebank?

Persoonlijk solliciteren of via een uitzendbureau?

In deze tijd van moderne technologie hoef je niet per se fysiek werk te gaan zoeken. Je kan zelf online solliciteren door de verschillende websites te raadplegen op zoek naar de geschikte baan, maar dat vereist nogal wat inspanning, want eenmaal aan het surfen op het internet, kan je aandacht makkelijk door wat anders getrokken worden. Ook ben je bij deze methode meer tijd kwijt, omdat je maar één bedrijf per keer kan aanschrijven en dan nog moet wachten totdat jouw verzoek in behandeling wordt genomen. Ook zou je gebruik kunnen maken van de diensten van Opus uitzendbureau. Dit uitzendbureau dat gevestigd is in de gemeente Waddinxveen, is de virtuele ontmoetingsplaats tussen werkgevers en werkzoekenden. Door je aan te melden bij Opus, kan je makkelijker de baan van jouw dromen vinden. Maar natuurlijk is het ook nog steeds mogelijk om fysiek te gaan solliciteren, maar dan loop je wel de kans dat anderen je voor zijn, want het is een tijdrovende bezigheid om de verschillende bedrijven in je gemeente af te struinen op zoek naar geschikt werk.

Vacaturebank

Het doorzoeken van dagbladen heeft in het verleden veel mensen geholpen om aan een baan te komen. Deze optie bestaat er nog steeds, maar wordt steeds minder gebruikt, omdat de fysieke dagbladen met de opkomst van digitale media, hebben ingeboet aan populariteit. Tegenwoordig kan je na registratie bij een vacaturebank op de hoogte gesteld worden van een vacature in jouw interessesfeer. Verder zijn er vacaturebanken waarop je zonder ballast meteen kan vinden wat je nodig hebt en dus meteen kan solliciteren. Hoewel een vacaturebank handig is, moet je nog steeds zelf solliciteren naar een functie.

Toch liever via een uitzendbureau

Door je bij een uitzendbureau aan te melden heb je meer kans om voor een baan in aanmerking te komen. Nadat je alle relevante informatie hebt ingevuld, wordt er namelijk een profiel van je opgemaakt. De bedrijven die geregistreerd staan bij dat uitzendbureau, geven aan naar welk type werknemer ze op zoek zijn. Het bureau bekijkt dan de verschillende profielen en brengt de beste combinatie tot stand. Zo kunnen zowel de werkgever als de werkzoekende ervan op aan dat ze gevonden hebben waar ze naar op zoek waren. Deze werkwijze is dus erg efficiënt.